Näytetään hakutulokset haulle "

Kirjallisuus ja lehdet

"
Karttakeskus Hetta Pallas -retkeilyopas + kartta - NONE
Karttakeskus Hetta Pallas -retkeilyopas + kartta - NONE

Vuoden 2023 painos. Koe kahdeksan eri vuodenaikaa Tunturi-Lapin tunnetuimmalla retkeilyreitillä. Onko yötön yö, hankikannon kevät, ruska vai ehkä kaamos sinun erityinen vuodenaikasi? Kiireettömän retkeilijän opas johdattaa kansallispuiston puuttomille tuntureille ja suojaisten kurujen kätköihin. Hetta-Pallas on 55 km:n mittainen, hyvin merkitty reitti Pallas-Yllästunturin kansallispuiston sykähdyttävissä maisemissa. Reitin varrella on useita autiotupia, ja reitti sopii myös ensimmäiseksi pidemmäksi vaelluskohteeksi. Oppaassa esitellään monipuolisesti alueen luontoa ja vuodenaikojen vaihtelua ja opastetaan retkelle valmistautumisessa. Reittiesittelyt ja kauniit valokuvat antavat hyvän ennakkokuvan tuntureilla odottavasta elämyksestä. Pidemmän vaelluksen lisäksi oppaassa esitellään kaikki suosituimmat päiväretket sekä Hetasta että Pallakselta, yhteensä noin 15 kohdetta. Oppaan liitteenä on erillinen, vedenkestävä ulkoilukartta, jolle kaikki reitit ja kohteet on merkitty. Opas ja kartta on pakattu tyylikkääseen pahvikoteloon. Laura Hakulinen muutti etelärannikolta pohjoiseen selkeiden vuodenaikojen ja tunturiluonnon perässä. Neljän vuoden Lapissa asumisen jälkeen retkeilijä ja intohimoinen luontokuvaaja katsoo lähiluontoaan edelleen etelän katseella, mutta jo paikallisen silmin. Hakulinen pyrkii nostamaan esiin paikallisen luonnon erityispiirteitä ja pieniä yksityiskohtia.

30 + Toimituskulut (4,90€)

Lue lisää
Turun Partio-Sissit ry Minisaaristoja - NONE
Turun Partio-Sissit ry Minisaaristoja - NONE

Minisaaristoja-kirja korvaa Turun Partio-Sissien Suuren Reittikirjan (jota ei enää saa). Kirja sisältää 80 erikoiskarttaa ja 20 detaljikarttaa Saaristomereltä ja läntiseltä Suomenlahdelta. Alueella on kohteita, joissa merikartan pääasialliset syvyystiedot ovat yli 10 metrin syvyyskäyrän ulkopuolella tai ne puuttuvat kokonaan. Erikoiskarttoihin on ilmakuvien avulla piirretty suuntaa-antavat syvyyskäyrät matalille (noin alle 3 m) ja matalahkoille (noin alle 4 – 6 m) vesialueille. Näiden karttojen avulla on mahdollista veneillä turvallisesti myös sokkeloisilla ja karikkoisilla saaristoalueilla, joissa syvyysmittaukset ovat puutteellisia. Toki nämäkään tiedot eivät ole täydellisiä, vaikka siihen on pyritty. Karttoihin merkittyjen venereittien kulkusyvyyttä ei ole annettu. Ne on pääosin tarkoitettu käytettäväksi eräällä 2,35 m syväyksen omaavalla purjeveneellä, ellei matalampaa veden syvyyttä ole mainittu. Kirjaa ei ole tarkoitettu navigointiin, sitä varten on asianmukaiset merikartat. Kirjan kartoista puuttuvat mm. vedenalaiset kaapelit ja suuri määrä merikarttojen syvyyslukemia. Kirjan tehtävänä onkin täydentää merikarttoja matalilla, vaikeakulkuisilla ja syvyyssuhteiltaan rikkonaisilla merialueilla ja antaa tarvittavaa lisätietoa, jota ilman kirjan karttojen alueilla ei tulisi veneillä. 224 sivua, koko A4, kierresidottu, tekstit suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ilmestynyt marraskuussa 2021. Kirja on tehty yhteistyössä Merikarhut – Sjöbjörnarna ry:n kanssa. ©Turun Partio-Sissit ry, 1. painos, 2021

85 + Toimituskulut (4,90€)

Lue lisää
Karttakeskus Nuuksio Luukki - NONE
Karttakeskus Nuuksio Luukki - NONE

Ulkoilukartta Nuuksio Luukki 1:15 000 on painettu vedenkestävälle materiaalille. Täysin uudistettu kartta esittelee Nuuksion kansallispuiston ja sitä ympäröivät järviylängön ulkoilualueet aiempaa tarkemmassa mittakaavassa 1:15 000 (1 cm kartalla on 150 m maastossa). Tämä mahdollistaa alueen polkuverkoston esittämisen entistä yksityiskohtaisempana: mukana on runsaasti aiemmilta kartoilta puuttuvia polkuja. Uutuutena kartalle on merkitty lisäksi muun muassa linja-autopysäkit sekä ulkoilureittien maasto-opasteita vastaavat väritunnukset ja välimatkat kaikilla reiteillä. Kaksipuolisella kartalla näkyy suosittu Nuuksion kansallispuisto kokonaisuudessaan. Lisäksi mukana ovat Helsingin kaupungin ylläpitämät Karjakaivon, Luukin, Pirttimäen, Salmen ja Vaakkoin ulkoilualueet ympäristöineen. Espoon kaupungin ulkoilualueista mukana ovat Oittaa ja Kattilajärvi. Ulkoilureiteistä kartalle on merkitty muun muassa Reitti 2000, Nuuksion kansallispuiston ja ulkoilualueiden luontopolut, Pohjois-Espoon ratsastusreitit sekä alueen latuverkosto. Kartan materiaali on täysin vedenpitävää ja kestää lähes rajattomasti taittamista, eikä se repeä normaalissa karttakäytössä. Ominaisuudet säilyvät myös pakkasessa ja helteessä. Kartta on sormituntumaltaan miellyttävä ja paperille painettua kevyempi. Maastotietojen lisäksi karttaan on merkitty reitit ja muut retkeilypalvelut sekä ruokailu- ja majoituspaikat. Kartalle on lisätty sen alueelta kymmenen nähtävyyttä tai kokemusta, joista on kerrottu muutamalla lauseella kartan reunuksessa suomeksi ja englanniksi. Kartan reunuksessa on myös tiedot erannosta.

17 + Toimituskulut (4,90€)

Lue lisää
Karttakeskus Retkeilijän ABC: tiedot, taidot, varusteet - NONE
Karttakeskus Retkeilijän ABC: tiedot, taidot, varusteet - NONE

Miten aloittaa retkeilyharrastus? Mitä varusteita yöretkelle tarvitaan? Luonnossa retkeily on mahtavaa! Vielä mukavampaa on, jos päällä on retkeen sopivat vaatteet ja mukaan on pakattu oikeat tarvikkeet. Päiväretkien suosio on suuri, mutta kynnys retkellä ulkona yöpymiseen on monelle korkea. Retkeilijän ABC opastaa alkuun harrastuksessa, varusteiden valinnassa ja retken suunnittelussa. Helppolukuisessa ja nykyaikaisessa retkeilyoppaassa annetaan hyvät vinkit retkeilyvarusteiden valintaan ja niiden käyttämiseen. Retkeilijän ABC neuvoo kohteen valinnassa, listaa retkelle tarvittavat varusteet, opastaa majoittumisessa ja kertoo niksit ruuanlaittoon luonnon helmassa sekä nostaa esiin tärkeimmät retkeilijän ensiapuohjeet. Napakan tekstin täydentää runsas kuvitus, ja varustelistat toimivat retkelle lähtijän oivana apuna. Kirjassa esitellään monenlaisia tapoja luonnossa liikkumiseen – patikoinnin lisäksi kerrotaan pyöräilystä, polkujuoksusta, hiihdosta, lumikenkäilystä, melonnasta ja muista vesillä liikkumisen tavoista. Kirjan ohjeilla ja vinkeillä saat haltuun myös käytännön retkeilytaidot, kuten tulenteon, ja tiedät miten vessa-asiat helpoimmin hoidetaan metsäretkillä. Caj Koskinen on eräopas ja Scandinavian Outdoorin sisällöntuottaja ja ulkoilun asiantuntija. Hän on myös kirjoittanut pitkään retkeilyblogeja Retkipaikkaan. Caj on huomannut työssään sekä retkeilyn suosion suuren kasvun että toisaalta sen, kuinka yöretkien aloittaminen on monelle todella vaikea ja iso askel. Helppolukuinen ja nykyaikainen retkeilyopas, jossa annetaan suorat vinkit retkeilyvarusteiden hankkimiseen ja niiden käyttämiseen, on puuttunut. Tämän kirjan avulla aloittelijakin pääsee nopeasti alkuun harrastuksessaan.

29 + Toimituskulut (4,90€)

Lue lisää